+45 2232 2846 klinikvelyse@gmail.com
Klinik Velyse
Psoas musklen
Den oversete muskel – Psoas musklen

Klinik Velyse

Psoas musklen – den glemte muskel

Gennem mange år har jeg været meget nysgerrig efter en bestemt muskel og dens funktion. Psoas er kroppens sladrehank. Ved at mærke psoasmusklen kan man få et indblik i, hvordan et menneske virkelig har det.

Et menneske kan simulere meget, og virke bekymringsfrit, og man undrer sig over, hvorfor dette menneske reagerer voldsomt når der sker et traume (traume kan både være fysisk og psysisk, og det varierer for det enkelte menneske hvad et traume er), kan dette menneske reagere meget mere end hvad man umiddelbart ville forvente.

Og dette kan være fordi psoas musklen er spændt. Psoas musklen er ikke viljestyret, og derfor kan man ikke selv påvirke denne muskel.
Psoas musklen ligger dybt i maven tæt på ryggraden, og den kan være svær at komme til for den der ikke virkelig interesserer sig for denne muskel, og netop fordi musklen ikke er viljestyret, skal der ofte blide teknikker til som Kraniosakral terapi før denne muskel virkelig slipper.

Psoas musklen er også kæmp, flygt eller spil død musklen (at man fryser og ikke reagerer når noget sker) – og dette passer jo godt sammen med traumer og vores evne til at slippe traumer.

Psoas musklen – den oversete muskel

Den fysiske Psoas

Psoas musklen er grundstenen for en balanceret krop. Psoas musklen er en stærk, massiv muskel, der hæfter direkte på ryggraden og til benene. Der er to psoas muskler – en major og en minor. Psoas udspriner ved T12 og videre ned til L1 til L5. Meget ofte omtales Psoas musklen sammen med en anden muskel Illiacus, da disse to muskler hænger meget sammen – når de omtales sammen kaldes de iliopsoas komplex – og disse muskler har en direkte indflydelse på organer i maven, bindevævet, nerver og at bækkenet er balanceret.
Iliopsoas er to muskler der er afhængige af hinanden grundet deres fælles sene – derfor vil det der sker i den ene muskel blive reflekteret i den anden.
Og som du kan se på tegningen herover, er der flere muskler der er indvolveret når psoas musklen er for stram.

Klinik Velyse

Psoas musklen – den super vigtige muskel

Den spirituelle Psoas

Det siges også, at det er fra Psoas musklen at vise kvinder og mænd forbinder sig til jorden. Og kun når Psoas musklen er frigjort fra spændinger og let kan bevæge sig, at energien i vores krop kan flyde frit, og at vores følelser balanceres og at vores tanker bliver rolige.

Følelsernes skraldespand

Du kender det sikkert, du mærker det i maven når du bliver “ramt” – ofte gør man ikke noget ved det, vi er vel “pæne” mennesker. Det der så sker er at du putter mere og mere i skraldespanden, og det er på ingen måde pænt gjort ved dig. Der findes øvelser du kan udføre for at få Psoas musklen elastisk igen og samtidig tømme skraldespanden.

Hvorfor er Psoas musklen så vigtig?

“Den er stærk, og du vil hvis du ikke tømmer “skraldespanden” få en stram muskel, der kan have store påvirkninger i kroppen, og du vil ligeledes begynde at reagere uhensigtsmæssigt på dagligdags ting.”

Melanie Friis-Rousing

Kontakt mig

9 + 2 =

Klinik Velyse

v/ Melanie Friis-Rousing
Chr. Lunds Alle 29
5250 Odense SV
Tel: +45 2232 2846

CVR: 31520134