+45 2232 2846 klinikvelyse@gmail.com

Psoas musklen – kroppens sladrehank – den glemte muskel

Gennem mange år har jeg været meget nysgerrig efter en bestemt muskel og dens funktion. Psoas er kroppens sladrehank. Ved at mærke psoasmusklen kan man få et indblik i hvordan et menneske virkelig har det.

Et menneske kan simulere meget, og virke bekymringsfrit, og man undrer sig over hvorfor dette menneske reagerer voldsomt når der sker et traume (traume kan både være fysisk og psysisk, og det varierer for det enkelte menneske hvad et traume er), kan dette menneske reagere meget mere end hvad man umiddelbart ville forvente.

Og dette kan være fordi psoas musklen er spændt. Psoas musklen er ikke viljestyret, og derfor kan man ikke selv påvirke denne muskel.

Psoas musklen ligger dybt i maven tæt på ryggraden, og den kan være svær at komme til for den der ikke virkelig interesserer sig for denne muskel, og netop fordi musklen ikke er viljestyret, skal der ofte blide teknikker til som Kraniosakral terapi før denne muskel virkelig slipper.

Psoas musklen er også kæmp, flygt eller spil død musklen (at man fryser og ikke reagerer når noget sker) – og dette passer jo godt sammen med traumer og vores evne til at slippe traumer.

Den spirituelle Psoas

Det siges også, at det er fra Psoas musklen at vise kvinder og mænd forbinder sig til jorden. Og kun når Psoas musklen er frigjort fra spændinger og let kan bevæge sig, at energien i vores krop kan flyde frit, og at vores følelser balanceres og at vores tanker bliver rolige.

 

Den fysiske Psoas

Psoas musklen er grundstenen for en balanceret krop. Psoas musklen er en stærk, massiv muskel, der hæfter direkte på ryggraden og til benene. Der er to psoas muskler – en major og en minor. Psoas udspriner ved T12 og videre ned til L1 til L5. Meget ofte omtales Psoas musklen sammen med en anden muskel Illiacus, da disse to muskler hænger meget sammen – når de omtales sammen kaldes de iliopsoas komplex – og disse muskler har en direkte indflydelse på organer i maven, bindevævet, nerver og at bækkenet er balanceret.

Iliopsoas er to muskler der er afhængige af hinanden grundet deres fælles sene – derfor vil det der sker i den ene muskel blive reflekteret i den anden.

Og som du kan se på tegningen herover, er der flere muskler der er indvolveret når psoas musklen er for stram.

TLF: 2232 2846

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes.

12 + 8 =

Kropsterapi, Kraniosakralterapi, Bevidstheds og Energiarbejde

Jeg finder den behandling der lige netop passe til dig og din krop.