+45 2232 2846 klinikvelyse@gmail.com
Klinik Velyse
Kraniosakral terapi

Alternativ behandlingsform der løsner spændinger i bindevæv, muskler og sener, samt skaber balance i krop og sjæl. Rygsmerter, lændesmerter, hovedpine, piskesmæld, stress.

Klinik Velyse

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi er en alternativ behandling, der er blid, dybdegående og meget effektiv. Kraniosakral terapi har en stor virkning, netop fordi jeg arbejder på at frigøre kroppens egne ressourser, for kroppen er fantastisk og kan når den bliver givet muligheden heale meget selv.

Jeg imponeres dagligt over hvordan kroppens egne intelligens arbejder på at helbrede kroppen, og giver ro til sindet.

Kraniosakral terapi arbejder på mange planer, nogle gange er det en stamning jeg mærker i kraniet og i membranerne der omgiver hjernen, og nogle gange er det løsning af denne stramning der frigør andet i kroppen – således kroppen kan heale sig selv. Kommer du med ondt i lænden så nøjes jeg ikke med at arbejde i lændeområdet, jeg arbejder også i resten af kroppen da der ofte er referencer til andre spændinger i kroppen. ofte kompenserer vi når vi eks. har ondt i lænden, så bliver vores holdning anderledes og dette skaber som oftest spændinger andre steder, som så skal løsnes for at lænden løsner.

Der arbejdes også meget med nervesystemet i Kraniosakral terapi, og er dit nervesystem ude af balance, vil kroppen ikke altid kunne mærke hvad der reelt er problemet.

Sådan foregår en Kraniosakral terapi behandling

Først snakker vi, så ligger du fuld påklædt på en briks med et tæppe over, det vil være en blanding af at ligge på side, på ryggen eller på maven, mens jeg arbejder på din krop og på kraniet. Oftest arbejder jeg fra korsbenet (rumpen) og op til kraniet, her mærker jeg de spændinger og ubalancer der måtte være i din krop, og jeg løsner disse spændinger og ubalancer, så din krop igen har mulighed for at være fuld funktionsdygtig. Dog har jeg gennem lang tid opdaget hvor vigtig det er at nakken og kraniet er løsnet, for at kroppen vil give helt slip.
Når jeg skriver at jeg løsner spændinger og ubalancer, så er dette ikke helt korrekt, det er et samarbejde med din krop – jeg mærker og lytter med mine hænder til kroppens signaler, og giver derved kroppen mulighed for at løsne spændinger og ubalancer.

Under en Kraniosakral terapi behandling har du mulighed for fuldstændig at koble af, hvis du ønsker det kan du lukke øjnene og slappe af, mange oplever en meditativ søvn, hvor de er totalt afslappede og samtidig fuldt ud tilstede – en virkelig dejlig fornemmelse. Og alt dette mens kroppen løsnes og sindet bliver roligt.

Virker det (altså kraniosakral terapi) og hvad er der i de hænder?

Stort JA det virker og er du skeptisk, så er der jo ikke andet for end at du booker en behandling og ser for dig selv. Kraniosakral terapi virker, og grunden til at det virker – eller min oplevelse af hvorfor det virker er: Når mine hænder kommer på kroppen, så mærker de straks, hvor kroppen har problemer.

Nogle gange er det direkte stramninger i bindevæv og muskler jeg mærker, andre gange er det væsken i kroppen (og der er meget væske i kroppen) der viser mig en låsning/spænding.
Og selv om du kommer med ondt i lænden, så arbejder jeg på hele din ryg og kraniet, for ofte er det ikke kun lænden der holder problemet.
Og hvad er der i mine hænder – jo mine hænder er meget følsomme, jeg mærker virkelig meget med hænderne, og mange beskriver mine hænder som utroligt varme, og spørger hvad dette er – det er både fordi mine hænder tilpasser sig det de skal arbejde med i din krop og det er også en healingsenergi. Så man kan sige at du får – 2 for 1 pris.

Kraniosakral terapi hjælper på

Symptomer der kan hjælpes/løsnes

Hovedpine, migræne, i nogle tilfælde tinnitus, spændinger og smerter i nakke og skuldre, spændinger og smerter i ryggen, kæbespændinger, skæren tænder, piskesmæld, søvnbesvær, angst, ADHD, autisme, diskusprolaps, lændesmerter, rygsmerter, iskias problemer, nakkesmerter, depression, kolik, fladt baghoved, skævt hoved, urolige børn, sensitive børn hjælpes i balance, frossen skulder, forstoppelse, gigt – leddegigt, svimmelhed, hjernerystelse, stress både fysisk og psykisk stress.

Kraniosakral terapi beskrives af

Wikipedia, den frie encyklopædi

Kraniosakral terapi

Det er en alternativ behandlingsform, og kraniosakral terapeuter påstår, at de kan behandle kroppen således at kroppen arbejder hen imod sin naturlige balance, dette ved at påvirke muskler, knogler og nervesystemet. Teorien omkring kraniosakral terapien er at knogler skal være bevægelige og i balance, og at der er en kommunikation mellem knoglerne. Kraniosakral terapien er dog ikke videnskabelig.

Note fra sundhedsfagbogen

En Kraniosakral terapi behandling har den positive virkning, at den frigør spændinger der eventuelt måtte være i leddene mellem knoglerne. At kraniosakral terapi behandlingen afspænder de stærke membraner som holder hjernen på plads, og at cirkulationen af både blodet og hjernevæsken forbedres.

Se også Dorn behandling der netop fokuserer på at løsne leddene i kroppen.

Blid, dyb og effektiv behandling

“Kraniosakral terapi bringer kroppen og sindet i balance, derved har krop og sind mulighed for at heale sig selv.”

Melanie Friis-Rousing

Kontakt mig

15 + 8 =

Klinik Velyse

v/ Melanie Friis-Rousing
Chr. Lunds Alle 29
5250 Odense SV
Tel: +45 2232 2846

CVR: 31520134