+45 2232 2846 klinikvelyse@gmail.com
Vælg en side

BLOG

Slankekure, tanker og krop

Klinik Velyse – BLOG

Slankekure, tanker og krop

Jeg blev meget forbavset da jeg første gang begyndte at få henvendelser fra mennesker der ønskede at tabe sig – for selv om det i min verden handler om meget mere end hvad man putter i munden, eller hvor meget man træner, så havde jeg ikke givet denne information nogle steder, jeg tjekkede min hjemmeside en ekstra gang, nej jeg havde ikke skrevet noget om vægttab og slankekure.

Selvfølgelig er der en ubalance i hvor meget mad man spiser, og det er her jeg kommer ind, for hvad er det der skal dulmes? Er det virkelig sult, eller er det en følelse man ikke har lyst til at mærke – og husk det er der intet forkert i, det eneste forkerte, hvis man kan tale om forkert er at du ikke har det godt. Hvis du dulmer noget, hvor meget tror du så det hjælper at gå på en slankekur? Vil kroppen/sindet blive stresset endnu mere når følelsen ikke bliver dulmet?

Hvad siger du til at få forløst den følelse der viser dig før du får trang til at spise noget?
Ved du inderst inde at det ikke kun handler om mad og træning? Kender du følelsen af at føle sig som en fiasko fordi du igen ikke kan overholde slankekuren eller træningen? Hvad nu hvis der intet forkert er ved dig, hvad hvis du er perfekt præcis som du er? Hvad nu hvis du kunne vælge at slippe følelsen af forkerthed, og det du dulmer med mad? Hvad nu hvis det eneste der kunne være forkert er det at du er så hård ved dig selv?

Hvorfor vælge slankekure?
I bund og grund er det vel fordi du føler at du ikke er god nok præcis som du er, måske føler du dig for tyk, det kan være du ikke kan passe dit tøj mere. Man kan vel også sige det meget kort -MAN FØLER SIG FORKERT! Spørgsmålet er så vil det at gå på en slankekur ændre denne forkerthed, hvis den gør er det fantastisk – hvis ikke så er det måske tiden at få kigget på den bagvedliggende årsag til at du vælger en slankekur.

Hvor mange slankekure har du været på?
Desværre har jeg blandt mine kunder der henvender sig grundet ønske om vægttab en del der har været på over 25 forskellige slankekure, og ikke har opnået det ønskede resultat, og de har gang på gang følelsen af at være en fiasko, at der virkelig må være noget galt med dem siden de ikke kan tabe sig ligemeget hvilken slankekur de er på.

Hvad er det en slankekur er?
Selv har jeg kun været på nogle få slankekure, og dem jeg var på var nogle hvor jeg måtte spise hele tiden, godt nok nogle bestemte ting, men jeg måtte spise når jeg havde lyst. Det jeg oftest hører omkring slankekure er at det ikke er fordi man har lyst, men fordi man er nødt til det, og at det er noget med at overholde en masse og om at være striks med hvad man spiser og hvor meget, samt en masse forbud.

Jeg tror godt at jeg tør sige at der næsten er garanti for at man kommer til at føle sig forkert, det er vel også fordi man føler sig forkert, ikke god nok at man går på slankekur. Og er det ikke sådan at det vi IKKE må er det vi fokuserer på.

Hvad med at finde det punkt hvor du føler det vil være fantastisk at ændre din kost (ikke slankekur) – jubiii jeg ønsker at have en lettere krop, og tænk på hvad det vil få dig til at føle at have en lettere krop, tænk på hvordan tøjet vil sidde, tænk på hvordan du meget letter kan bevæge dig rundt – og tænk wauw dette mad kan give mig den følelse 🙂

Og fjern alle de synspunkter og overbevisninger du og andre har om hvad der er “sandheden” om mad og hvordan vi skal se ud. Vælg en anden kost fordi du syntes det vil være fantastisk.

Sådan arbejder jeg med vægttab og slankekure!
Som du sikkert kan læse af ovenstående har jeg et helt andet syn på slankekure og vægttab, jeg arbejder meget bevidst med hvad det egentlig er der foregår. Vi vil sammen arbejde på at finde ud af hvad det er for dig der gør at du ikke kan håndtere IKKE at putte noget i munden, hvorfor du føler dig FORKERT, hvad det er du undertrykker, og hvilken følelse det giver dig at spise og drikke. Vi fjerne det ubehag det giver dig – det ubehag du føler før du er nødt til at dulme det med mad og drikke.

Og vi arbejder med at stoppe at du slår dig selv i hovedet, fordi du ikke er god nok til at overholde en slankekur, hvorfor du ikke er stærk nok – hvad nu hvis du er super stærk, tænk lige på hvilken styrke der skal til at undertrykke de følelser, denne styrke får du frigjort til at ændre dine tanker og kostvaner.

Vi arbejder på at finde den grundliggende årsag, det er slut med at føle sig forkert – der er intet forkert ved dig, og ligemeget hvad din historie er, så kan den ændres – vi kan ikke ændre det der er sket, men vi kan ændre den måde du mærker det, og derved sætte dig fri.

Er dette en måde for dig, så vil jeg med glæde være din guide på vejen.

Seneste indlæg i bloggen

Her kan du læse de seneste indlæg i bloggen, og vil du se mere kan du klikke på linket.

Schhhh kroppens celler lytter og husker!

Klinik Velyse - BLOG Schhhh kroppens celler lytter og husker! Schyyy kroppens celler lytterJeg kan ligeså godt sige det, vores krop er MEGA intelligent. Jeg er så imponeret over alle de processer hele vores krop styrer og kommunikerer til os, det er den...

læs mere

Føler du dig drænet allerede inden dagen er begyndt?

Klinik Velyse - BLOG Føler du dig drænet for energi allerede inden dagen er begyndt? Føler du dig drænet for energi, måske allerede inden dagen er begyndt? Hvem eller hvad er det der stjæler din energi? Og hvordan lukker man så hullet for sådan en...

læs mere

Hvad er det der er så vigtig, at du selv forsvinder?

Klinik Velyse - BLOG Hvad er det der er så vigtig, at du selv forsvinder? Hvad er vigtigt i dit liv – at du tilsidesætter dig selv, er det at være glad eller er det at tage dig selv så F……. forfærdelig højtidelig? Hvad er det der er så vigtig, at du selv...

læs mere

Klinik Velyse – BLOG

Inspiration til krop og sjæl

Klinik Velyse

Alternativ behandling

Alternativ behandling er i min verden fantastisk, da der ikke er fastlåste holdninger og synspunkter til hvad der er muligt i krop og sind. Ved at vælge alternativ behandling har du taget det første skridt til nye muligheder.

Kontakt mig

15 + 1 =

Klinik Velyse

v/ Melanie Friis-Rousing
Chr. Lunds Alle 29
5250 Odense SV
Tel: +45 2232 2846

CVR: 31520134