+45 2232 2846 klinikvelyse@gmail.com
Træd ud af depressionen

Træd ud af depressionen

En depression kan ramme os alle, og ofte er den deprimerede den der mærker det sidst. Som oftest har der været mange advarsler, i form af tomhed, tristhed, træthed, håbløshed, søvnløshed og mere.

Hvorfor er det så lige at vi ikke lytter til os selv?
Er vi som individ ikke vigtige nok, gode nok, syntes vi ikke at vi fortjener det bedste i livet, har vi fået fortalt at “livet ikke er en dans på roser” og har vi “købt” denne forklaring, alt dette kan ændres. De overbevisninger vi har “købt” om hvordan livet er, hvordan andre mener vi skal leve – alt dette kan ændres.

En depression viser at vi er kommet for langt væk fra hvem vi virkelig er, ja jeg mener for langt væk fra den der dybest set er dig. Måske ved du slet ikke mere hvem du er og alligevel gør du, når du lukker øjnene og slapper af, så kan du måske få et glimt af hvordan du ønsker dit liv skal være.

En depression ses ofte som et nederlag – du kan også vælge at kigge på det med andre briller, nemlig at nu er du blevet bevidst om at du har det skidt og du kan gøre noget ved det.

Hvis du mærker nogle af nedenstående symptomer, så lyt til dig selv og giv dig selv en velfortjent behandling.
– tomhed, tristhed, angst
– træthed, du kan ikke overkomme/overskue det du plejer

– du føler det er håbløst, du tager ikke noget initiativ og du mangler ofte selvtillid
– du har ikke lyst til at være sammen med andre, bliver indelukket
– søvnløshed eller sover alt for meget

Det er jo meget forskelligt hvor meget vi hver især har oplevet gennem livet, og hvormeget vi putter en facade op overfor omverdenen og bare “ser” ud til at have det godt. Det er absolut ingen skam at have det skidt, det er jo en fantastisk mulighed for at få det godt, blive mere bevidst om livet og hvordan du kan håndtere livet.

Jeg behandler som oftest med KranioSakral terapi og Access Consciousness i begyndelsen af et forløb, for er du deprimeret så kan jeg jo nok ikke forvente at du “gider/orker” at lave Tankefeltterapi og EFT, men dette kommer senere i forløbet. De første gange får du lov til fuldstændig at slappe af.

Der er noget du selv kan gøre!
Mindst én gang om dagen og meget gerne flere – træk vejret dybt ned i maven og pust langsomt ud (lav 3 vejrtrækninger), og hele tiden skal du fokusere på din vejrtrækning – denne øvelse vil øge din bevidsthed.