+45 2232 2846 klinikvelyse@gmail.com
Vælg en side

BLOG

Bindevæv fascia

Klinik Velyse – BLOG

Bindevæv fascia

BIndevæv fascia Kraniosakral terapi
Bindevævet i kroppen er overalt, det er fra toppen af dit hoved og helt ned til dine fødder. Bindevævet indkapsler blødt væv, muskler og de indre organer. Meget ofte kigger man på en krop og ser de enkelte dele, men hvordan kan man se det som enkelte dele når det hele er bundet sammen af bindevævet, så de enkelte dele man kigger på fungerer sammen med bindevævet og ikke som isolerede dele.

Hvis du mærker smerter i kroppen så har den hidtil bedste forklaring ofte været at det var i kroppen muskler og led man kiggede, men hvad nu hvis det var i dit bindevæv dine smerter er, bindevævet kaldes også fascier.

Hvis man kigger på bindevævet som et af kroppens organer, så må det siges at være en stor del af kroppen, og bindevævet sanser og beskeder til hjernen, så hvad sker der når du har en “skade” i bindevævet, det kan være voldsomme spændinger.

Se video af levende fascia nedenfor.

Fascia har mange forskellige egenskaber, som at binde sammen musklerne i kropen, både dem, der skaber motor bevægelse og dem centrale i vores “kerne” for stabilitet. Fascia giver også transmission mellem forskellige områder i kropen som er et vigtigt element, i hvordan vår bevægelse påvirkes gennem restriktioner i den, fascia er medium for bevægelse.

Den har også en god funktion som budbringer og er det største sanseorgan i kropen der sender informationer til hjernen flere gange hurtigere end nervesystemet, Ca.700mph (1126,54 kmt) mod nervernes 170 mph (273,59 kmt).

Der findes ti gange mere nerveender i fascia end i musklerne.

Fascia består af tynde tråde med en gelé-lignende masse i mellem (også kaldet Grund substans) den kan være flydende (Gel) eller udtørret (Sol), hvor gel tilstanden er den gunstigste i forhold til, at have en bevægelig krop. Fascia er med til at give os den oprejste struktur vi mennesker har.

Det er det myofasciale system, som bærer os, skelettet “flyder” rundt i dette stof, og foruden denne struktur havde vores skelet kollapset. Når fascia går til Sol tilstand pga.ulike årsager, fysiske og psykiske traumer, langvarig, repeterede ensidige bevægelser som i sport og lignende, falder viscositeten (glide evnen) mellem de forskellige lag. Det betyder, at fascia dehydrerer med den virkning, at vi kenner os stive i kropen med nedsat bevægelses evne, smerter, lidt energi eller en følelse af at ikke have nok plads i egen krop.

Fascia går ikke tilbage til gammelt udgangspunkt om en gør ændringer i sit liv, foreslået ved KMI Behadling, der øvelser bliver givet efter hvorhen en er i forhold til sin krop og bevidsthed omkring den. Kropen tager selv den retning der bliver tilgængelig for den gennem KMI Behandling som er metoden jeg bruger for at åbne op for restriktioner i fasciaen.

Bedre strukturel organisering og integrering i forhold til tyngdekraften viser seg gang på gang at have mange positive effekter på os mennesker.

Seneste indlæg i bloggen

Her kan du læse de seneste indlæg i bloggen, og vil du se mere kan du klikke på linket.

Schhhh kroppens celler lytter og husker!

Klinik Velyse - BLOG Schhhh kroppens celler lytter og husker! Schyyy kroppens celler lytterJeg kan ligeså godt sige det, vores krop er MEGA intelligent. Jeg er så imponeret over alle de processer hele vores krop styrer og kommunikerer til os, det er den...

læs mere

Føler du dig drænet allerede inden dagen er begyndt?

Klinik Velyse - BLOG Føler du dig drænet for energi allerede inden dagen er begyndt? Føler du dig drænet for energi, måske allerede inden dagen er begyndt? Hvem eller hvad er det der stjæler din energi? Og hvordan lukker man så hullet for sådan en...

læs mere

Hvad er det der er så vigtig, at du selv forsvinder?

Klinik Velyse - BLOG Hvad er det der er så vigtig, at du selv forsvinder? Hvad er vigtigt i dit liv – at du tilsidesætter dig selv, er det at være glad eller er det at tage dig selv så F……. forfærdelig højtidelig? Hvad er det der er så vigtig, at du selv...

læs mere

Klinik Velyse – BLOG

Inspiration til krop og sjæl

Klinik Velyse

Alternativ behandling

Alternativ behandling er i min verden fantastisk, da der ikke er fastlåste holdninger og synspunkter til hvad der er muligt i krop og sind. Ved at vælge alternativ behandling har du taget det første skridt til nye muligheder.

Kontakt mig

7 + 10 =

Klinik Velyse

v/ Melanie Friis-Rousing
Chr. Lunds Alle 29
5250 Odense SV
Tel: +45 2232 2846

CVR: 31520134